Thursday, 21 October 2010

Breakfast

Nu schrijf ik een stukje over het ontbijt hier. Ik hou van ontbijt hier, en wel om 2 redenen.
1. Het ontbijt is erg lekker
2. Met het ontbijt heb ik er al 4 uur werk met alleen een koffie erop zitten.

Ik werk in the chickenhouse en wij hebben het beste ontbijt van de hele kibbutz. Voor iedereen is er ontbijt in de dinninghall, maar omdat wij niet in de kibbutz werken maar in farms buiten de kibbutz, en omdat we wegens de hygiene moeten douchen voor en nadat we een farm betreden, kunnen wij niet ontbijten in de dinninghall.

Om zo 09.00 ontbijten we en dan dekken we met alle werkers een grote tafel met allerlij lekkere dingen. Als eerste stop ik een tosti in het tosti apperaat. En geen gewone tosti met  kaas en ketchup. Maar een tosti met kaas en olijven, of tomaat, of ui, of tonijn, of met dit alles tegelijk.
Dan snijd ik fijn een tomaat en een komkommer, een stukje ui, pel ik olijven, half blikje tonijn, en strooi wat zataar op m'n bord. Dan 2 grote lepels humus en wat extra vergine olijfolie en alles door elkaar husselen. De salade eet ik dan los of op brood.
Als afsluiting van het ontbijt komt er altijd een liter pot nutella (kosjere) op tafel en eet iedereen een broodje met chocolade pasta.
Dit is mijn ontbijt.
Veel en goed niet?

6 comments:

  1. LEKKER LEKKER
    wat een avontuur, heerlijk!

    ReplyDelete
  2. Zolang je niet fatsig terugkomt :P
    Tot gauw!

    Liefs,
    Ruben

    ReplyDelete
  3. haha, NICE! ik ben nu aan het bedenken of ik een dergelijk ontbijt kan gaan evenaren in mn lunch :)

    ReplyDelete