Wat een drukte en Pesach is nog niet eens begonnen. Afgelopen 3 dagen heb ik elke dag 11.5 werkuren gemaakt, en dat brak me wel een beetje op. Van 07.00 tot 19.30 werken met een uurtje pauze. Maar om eerlijk te zeggen heb ik het heerlijk naar m'n zin, omdat ik nu in de keuken sta. Vet gaaf. Echt leuk vind ik het. Afgelopen dinsdag is het hele guesthouse 'kosher le pesach' gemaakt', en dus ook de keuken. Er waren 10 maskiachs in de keuken, die de hele keuken hebben gecontroleerd. En het hele service is kosher le pesach gemaakt, zowel het melk als het meat service. Dat wil zeggen eerst in kokend water gedompeld, dan onder de brander gegaan en dan nog een rondje door de dishwasher. Om nieuw service kosher te maken moet het eerst door stromend water zijn gereinigd, dus op naar de zee, heel veel service in de zee, en dan weer inpakken en terug naar Nes Ammim. Om eerlijk te zijn vind ik het allemaal wat overdreven, al die orthodoxe Joden in de keuken die service onderdompelen in water en schoonbranden en voorderest heel veel praten. Het was wel echt gezellig hoor. Maar al dit gedoe om alle broodkruimels uit de keuken te halen vind ik dan weer een beetje te ver gaan. Al was het wel een leuke ervaring.
En ik kan nu al geen Matze meer zien, de ongerezen broden. Ik probeer er echt alles aan te doen om me de Matze's te laten smaken maar m'n fantasie is op. Matze met ei, met suiker, met gesmolten kaas, matze koekjes, matze in de melk. Sugesties zijn welkom want we moeten het er nog bijna 2 weken mee doen.
En ik kan nu al geen Matze meer zien, de ongerezen broden. Ik probeer er echt alles aan te doen om me de Matze's te laten smaken maar m'n fantasie is op. Matze met ei, met suiker, met gesmolten kaas, matze koekjes, matze in de melk. Sugesties zijn welkom want we moeten het er nog bijna 2 weken mee doen.
Vandaag juist 2 pakken matzes gekocht.
ReplyDeleteNog iets om me op te verheugen dus.
Roomboter en suiker, of honing zijn mijn favoriete smaken. Rookvlees is vast ook erg lekker of gesmolten kaas. ( of past dat niet in 'kosher le pesach').
Liefs, mama
Matze's met jam, of fruit en yoghurt? hmm...
ReplyDeletenee veel inspiratie heb ik ook niet, maar het lijkt me wel een leuke afwisseling van het hele jaar gerezen brood, nu gewoon een tijdje matze's :)
Matze's met chocola!! (;
ReplyDeleteLeuk te horen dat het nieuwe werk jou zo bevalt.
Groeten uit Enschede!
Inga
Jo, das toch logisch. Er zijn zoveel mogelijkheiden.
ReplyDeleteMatze met pindakaas!
Matze-kaas-matze in de oven (Matzetosti :P)
Matze met kruidenboter ?
Gewoon lekker expirimenteren. Misschien werkt een Matzepizza wel!?
Liefs,
Ruben
Pindakaas kan natuurlijk niet he, Ruben!
ReplyDeleteBtw, Mirjam; ik heb DIK van Matze gewonnen met tafeltennis!
haha, bedankt voor alle tips!:)De matze lasagne was geslaagd, dus die houden we erin. Nog maar een paar daagjes op matze's, en dan hebben we dit avontuur ook weer goed volbracht
ReplyDelete